Zon XL

Zonnepanelen William Barlowlaan 12-20

In een aantal stadsdelen van Amsterdam is weer subsidie voor zonnepanelen te verkrijgen.
ZON XL is een subsidieregeling voor zonnepanelen van de stadsdelen West, Centrum, Nieuw-West en Noord. De provincie Noord Holland draagt mede financieel bij.  De subsidie is bedoeld voor particulieren. In het verleden waren de subsidies Zon Op Je Dak te verkrijgen op basis van:”Wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Daar wordt nu vanaf geweken.

De susbsidie is nog steeds bedoeld voor particuliere huishoudens. Omdat de wens van de deelnemende stadsdelen is dat grotere projecten worden uitgevoerd zijn deze keer de voorwaarden enigzins anders. Hoe meer particulieren gezamenlijk zonnepanelen willen aanschaffen hoe groter de kans op subsidie. Aanvragen moeten voor 2 maart 2014 worden ingediend. Pas daarna wordt op basis van project grootte in aantal opgestelde WattPieken de subsidie toegekend. Het grootste project maakt de meeste kans. De subsidie vergoed tot 15% van de materiaalkosten.

ZonneStroom organiseert een inkoop collectief per stadsdeel. Hoe meer mensen zich hiervoor aanmelden hoe goedkoper maar ook hoe groter de kans op subsidie.
Men kan zich aanmelden als een groep buren, VvE maar ook individueel. ZonneStroom bundelt de opdrachten tot een grote aanvraag bij de gemeente. Mocht de subsidie niet doorgaan dan geld dat als heroverweging van de opdracht.

Meer over de subsidie regeling: Zon XL

Naast de subsidie van de gemeente Amsterdam kunt u ook de BTW over de gemaakte investering terrugvragen. Meer daarover vindt u op de onze site bij BTW teruggaaf voor particulieren

Speciaal voor de subsidie regeling Zon XL hebben we  ZonneStroom Kits van 3 tot 20 panelen samengesteld.

De ZonneStroom Kits hebben allen als paneel de Yingli YL255P-29b. Dit is hetzelfde paneel als de door het Duitse Photon als een van de best geteste panelen maar dan 15Wp meer vermogen per paneel. Hiermee bewijst Yingli Solar dat ook panelen uit China aan de hoogste standaarden voldoen en allang niet meer onderdoen voor “Duitse degelijkheid”

Als omvormer hebben we voor omvormers van Omnik gekozen. Omnik is een Sino-Duitse jointventure. Deze omvormers zijn door het Duitse Photon als “Sehr Gut” getest. Standaard zijn de omvormers van Wifi voorzien en kunnen op eenvoudige wijze op uw thuisnetwerk worden aangesloten. Aangemeld op de webportal van Omnik zijn de werking en opbrengst via internet te bewaken.

Het bevestigingsmateriaal komt van het Nederlandse Esdec. Voor de platte daken Flatfix en voor de schuine daken het door BDA (Bureau Dak Advies) gecertificeerde Clickfit.

Prijslijst ZonneStroom – Amsterdam Zon XL

Bestelformulier ZonneStroom – Amsterdam Zon XL

Delen: